مزایای جراحی پای پرانتزی

جراحی پای پرانتزی به همراه فیلم واقعی اتاق عمل

جراحی پای پرانتزی می‌تواند در افرادی که به پای پرانتزی مبتلا هستند تنها راه درمان باشد. پای پرانتزی مشکلی است که بیشتر از دوران کودکی و درست پس از زایمان آغاز می‌شود و فرد را با رشد هر چه بیشتر دارای مشکلات متعددی می‌کند. افرادی که دچار پای پرانتزی هستند اغلب در راه رفتن دچار مشکل می‌شوند و ظاهر پاهای آن‌ها مانع از حضور کامل در اجتماع می‌شوند. جراحی راه حلی بسیار تاثیرگذار برای رهایی از این مشکل است که به طور کلی درد و تخریب مفصلی در این ناحیه را از بین می‌برد.

00:54
truncate dir-rtl

پای پرانتزی یک طرفه

جراحی پای پرانتزی چیست؟

زمانی که از کودکی دارای پای پرانتزی باشید و هیچ تمرین و روش دیگری برای درمان این مشکل پاسخگو نباشد، استفاده از جراحی پای پرانتزی توصیه می‌گردد. پای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند. در دسته جراحی‌های ارتوپدی قرار می‌گیرد و به منظور اصلاح اختلال‌های بنیادی انجام خواهد شد. اگر در گذشته دارای نقص استخوانی یا عضلانی شده اید، با استفاده از این جراحی می‌توانید تا حد زیادی در بهبودی آن بکوشید.

زمانی که پاها به شکل X یا O  در می‌آیند، فشار زیادی روی زانو و مفاصل پا ایجاد شده که به مرور زمان آتروز و درد شدید را به دنبال خواهد داشت. با استفاده از جراحی عضلات تنظیم شده یا استخوان‌ها تثبیت می‌شوند. در نتیجه، پاها به شکل عادی خود باز می گردند و با گذراندن دوران نقاهت فرد قادر به راه رفتن به صورت عادی خواهد بود.

مزایای جراحی پای پرانتزی

اگر پزشک جراحی پای پرانتزی را برای شما توصیه کند، مزایای زیادی بعد از آن به دست خواهید آورد که عبارتند از:

  • در صورت وجود درد بعد از جراحی به طور کامل از بین می‌رود.
  • از تخریب بیشتر غضروف‌های مفصلی جلوگیری می‌شود.
  • معمولا در پاهای پرانتزی زانوها شکل عادی ندارند که با انجام جراحی هر دوی آن‌ها شکل نرمالی به خود می‌گیرند.
  • در صورت حاد شدن پای پرانتزی و آسیب به مفصل زانو، این قسمت باید به کلی تعویض شود که با جراحی پای پرانتزی این اتفاق به تعویض می‌افتد.

بیشتر بخوانید: درمان پای پرانتزی در کودکان

جراحی پای پرانتزی برای چه کسانی انجام می‌شود؟

اگر به پزشک مراجعه کنید، به شما توضیح می‌دهد که این جراحی برای نوجوانان بالای 16 سال و بزرگسالان زیر 60 سال مناسب است. افرادی که در سنین پایین‌تر به سر می‌برند به علت باز بودن صفحات رشد و تغییر در شکل استخوان‌ها ممکن است جراحی برای آن‌ها با شکست مواجه شود. پس بهتر است صبر کنید تا به سن موردنظر برسید.

برای انجام جراحی پای پرانتزی نباید هیچ گونه اضافه وزن داشته باشید و وزنتان کاملا در شرایط نرمال قرار داشته باشد. سلامت جسمانی در میزان موفقیت این جراحی بسیار تاثیرگذار است. افرادی که دارای بیماری‌هایی مانند روماتیسم و آرتریت روماتوئید هستند معمولا کاندیدای خوبی برای این جراحی نخواهند بود.

جراحی پای پرانتزی

مراقبت‌های بعد از جراحی پای فانتزی

مانند هر جراحی دیگری، پس از جراحی پای پرانتزی هم باید برخی از مراقبت‌ها را انجام دهید. استفاده از مسکن جهت تسکین درد فقط باید با تایید پزشک باشد. سعی کنید پس از مدت کوتاهی استراحت خود را کمی حرکت دهید تا مفاصل شما به این کار عادت کنند. ممکن است برای این کار با بی حسی مواجه شوید که پس از چند روز برطرف شده و قادر به حرکت مچ پای خود خواهید بود. استحمام بلافاصله پس از جراحی ممنوع است و برای انجام آن باید تا سه روز صبر کنید. همچنین تا شش هفته نمی‌توانید رانندگی کنید و برای کاهش کبودی ناشی از جراحی می‌توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: هزینه جراحی زانوی پرانتزی

عوارض جراحی پای پرانتزی

علاوه بر مزایایی که به آن‌ها اشاره کردیم، ممکن است جراحی پای پرانتزی دارای عوارضی نیز باشد که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • خشکی مفصل زانو اولین عارضه ای است که در برخی افراد به وجود می‌آید.
  • صرف نظر از چگونگی انجام جراحی، امکان بروز عفونت وجود دارد. در این صورت باید از آنتی بیوتیک برای رفع آن استفاده کنید. در صورتی که عفونت نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم باشد، ممکن است پزشک جراحی دیگری را برای آن توصیه کند.
  • در این جراحی از بیهوشی استفاده می‌شود. پس در هر لحظه امکان بروز لخته خون یا سکته مغزی وجود خواهد داشت. با این که این عوارض شایع هستند، اما درصد کمی از افراد درگیر آن خواهند شد.
  • رگ خونی یا عصب پرونئال در قسمت پشت پا قرار دارند. اگر پزشک از مهارت کافی برخوردار نباشد، ممکن است در طول جراحی به آن آسیب بزند. این اتفاق فقط در حین جراحی اتفاق نمی‌افتد و با سفت بودن پانسمان و فشار آوردن به پا احتمال آسیب به عصب پرونئال وجود خواهد داشت.

سوالات متداول

آیا پس از جراحی پای پرانتزی می‌توان بدون مشکل راه رفت؟

هیچ مشکلی برای این کار وجود ندارد و با انجام معاینات خود پس از جراحی می‌توانید دوران نقاهت خود را بدون مشکل سپری کنید.

میزان دوران نقاهت پس از جراحی چقدر است؟

این مورد بستگی به بدن فرد دارد، اما معمولا تا دو ماه طول می‌کشد تا همه عوارض فروکش کرده و بیمار بتواند به خوبی راه رفتن خود را ادامه دهد.

میزان موفقیت این جراحی چقدر است؟

تعیین میزان موفقیت در این جراحی بستگی به پزشک شما دارد که می‌توانید در این مورد با او مشورت کنید.

نتیجه گیری

پای پرانتزی برای بسیاری از افراد مشکلی آزاردهنده است و آن‌ها سعی می‌کنند به هر طریقی که شده از آن رهایی پیدا کنند. تمرین‌ها و ورزش‌های زیادی برای اصلاح فرم پاها وجود دارند، اما همه آن‌ها موثر نبوده و تغییرات زیادی در وضعیت پاها ایجاد نمی‌شود. بنابراین، جراحی پای پرانتزی تنها گزینه ای است که در اختیار پزشک قرار دارد. این جراحی مزایای زیادی دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم. اگر دارای پاهای پرانتزی هستید و نیاز به معاینه دارید، برای تعیین وقت از بهترین پزشک یعنی دکتر زرگرباشی می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط