درمان کوتاهی آشیل در کودکان

کوتاهی آشیل در کودکان و سریع ترین روش درمان آن

کوتاهی آشیل در کودکان مشکلی است که می‌تواند برای آن‌ها بسیار آزاردهنده باشد. آشیل در واقع تاندونی است که در قسمت مچ پا قرار دارد و در اثر اتفاقات مختلف ممکن است آشیل کشیده و کوتاه شود. این عارضه خطرناک نیست و حتی در کودکان نیز دیده می‌شود. اگر بتوانید قبل از حاد شدن آن را تشخیص دهید، به راحتی قابل درمان است. در غیر این صورت جراحی تنها راه برای درمان آن خواهد بود. در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.

کوتاهی تاندون آشیل در کودکان

کوتاهی آشیل در کودکان چیست؟

اگر حس می‌کنید که فرزند شما هنگام راه رفتن درد زیادی دارد، ممکن است علت آن کوتاهی آشیل در کودکان باشد. تاندون آشیل درست در پشت پا قرار دارد. به همین دلیل، هنگام فعالیت‌های مختلف به آن فشار زیادی وارد می‌شود. زمانی که کوتاهی آشیل به وجود می‌آید، در حقیقت عضلات ساق پا منقبض می‌گردند و تاندون آشیل روی پاشنه کشیده می‌شود. کودکانی که به این مشکل مبتلا می‌شوند، اغلب نمی‌توانند مچ پای خود را به خوبی حرکت بدهند و درد زیادی را تجربه می‌کنند. به همین دلیل مراجعه به موقع به بهترین فوق تخصص ارتوپدی اطفال از اهمیت بالایی برخوردار است.

علائم کوتاهی آشیل در کودکان

کوتاهی آشیل در کودان اغلب علائم خاصی دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • وقتی فرزند شما راه می‌رود، نمی‌تواند به خوبی پاشنه‌های خود را پایین بگیرد و آن‌ها را روی زمین بگذارد.
  • اگر مچ پای او را لمس کنید درد زیادی برای او دارد و اغلب این درد را در هنگام راه رفتن نیز حس می‌کند. این درد در کمر و زانو نیز حس می‌شود.
  • این درد در هنگام صبح بیشتر شده و همچنین با سفت شدن پا نیز همراه خواهد بود.
  • اگر هنگم دویدن او را تماشا کنید متوجه می‌شوید که در قسمت پاشنه پا و تاندون درد زیادی را حس می‌کند.
  • در موارد حاد این مشکل، تاندون آشیل تا مرحله زخم شدن نیز پیش می‌رود.

علل کوتاهی آشیل در کودکان

کوتاهی آشیل در کودکان می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که در همه کودکان به طور یکسان دیده نمی‌شود. به طور کلی علل کوتاه شدن آشیل به شرح زیر هستند:

راه رفتن روی پنجه پا

بسیاری از کودکان عادت دارند بدون هیچ دلیلی روی پنجه‌های خود راه بروند. این امر اگر چه بی اهمیت به نظر می‌رسد، اما در طول زمان ممکن است باعث کوتاه شدن تاندون آشیل پای او شود.

بیشتر بخوانید: صافی کف پا در کودکان

کوتاهی آشیل در کودکان

فلج مغزی

کودکانی که به فلج مغزی مبتلا هستند، اغلب به عضلات ساق پایشان آسیب وارد می‌شود. این آسیب منجر به منقبض و سفت شدن ساق پا می‌شود. در نتیجه آن‌ها سعی می‌کنند با راه رفتن روی پنجه‌های خود این فشار را جبران کنند. با توجه به این امر احتمال بروز کوتاهی تاندون آشیل افزایش می‌یابد.

اوتیسم

اگر فرزند شما دارای اوتیسم است، باید مراقب راه رفتن او باشید. به محض این که مشاهده کردید روی پنجه‌های خود راه می‌رود برای جلوگیری از کوتاه شدن آشیل باید اقدامات لازم را انجام دهید.

نشستن طولانی مدت

اگر کودک مدت زیادی به گونه ای بنشیند که فقط انگشتان پای او روی زمین باشند، احتمال فشار آمدن به  تاندون آشیل به وجود می‌آید.

ورزش‌های خاص

ورزش‌هایی که به دویدن یا پریدن نیاز دارند، ممکن است برای کودکان آسیب زا باشند. این ورزش‌ها شامل تنیس، والیبال، ژیمناستیک و بسکتبال می‌شوند. همچنین رقص‌هایی مانند باله آسیب‌های مختلفی به بدن وارد می‌کنند.

تشخیص کوتاهی آشیل در کودکان

اولین نشانه ای که می‌توانید از طریق آن کوتاهی آشیل در کودکان را تشخیص دهید، راه رفتن روی پنجه پا است. به محض مشاهده این امر باید کودک را به پزشک ببرید تا به صورت دقیق مورد معاینه قرار بگیرد. پزشک در ابتدا از کودکان می‌خواهد که صاف روی زمین بایستد و اگر دردی را حس می‌کند فورا اطلاع دهد. اگر کودک مقاومت کند یا نتواند مشکل خود را بیان کند از اسکن اشعه ایکس برای تشخیص دقیق استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: تورتیکولی یا کجی گردن در کودکان

درمان کوتاهی آشیل در کودکان

در صورت تشخیص این مشکل، می‌توانید گزینه‌های مختلفی را برای درمان کوتاهی آشیل در کودکان به کار ببرید که به شرح زیر هستند:

استفاده از حرکات اصلاحی

حرکات اصلاحی زیادی وجود دارند که می‌توانند به درمان این وضعیت کمک کنند. از آن جایی که کودکان نمی‌توانند برخی از این حرکات را انجام دهند، به عنوان والدین باید آن‌ها را همراهی کنید. کشش پنجه دیوار یکی از حرکات ساده است که کودکان به راحتی می‌توانند آن را انجام دهند. برای این کار کافی است فرزند خود را رو به دیوار قرار دهید و هر کدام از پنجه‌ها را یکی یکی بالا آورده و مقابل دیوار قرار دهید. با خم شدن رو به جلو پاشنه را روی زمین قرار داده و برای هر پا این حرکت را سه بار به مدت سی ثانیه تکرار کنید.

کمپرس یخ

درد ناشی از کوتاهی آشیل در کودکان می‌تواند برای آن‌ها غیر قابل تحمل باشد. به همین منظور قرار دادن یخ روی آن می‌تواند به تسکین درد تا حد زیادی کمک کند.

استراحت کردن به میزان کافی

اگر چه کودکان به فعالیت زیاد علاقه دارند، اما اگر حین آن اذیت شوند، ترجیح می‌دهند که بازی و فعالیت را کنار بگذارند. سعی کنید به آن‌ها استراحت کافی بدهید تا بیش از حد وزن خود را روی پاها نیندازند.

جراحی

در صورتی که کوتاهی آشیل بیش از حد حاد شود و درمان آن با راه‌ها معمولی امکان پذیر نباشد، پزشک ازجراحی برای رفع این مشکل استفاده می‌کنند.

سوالات متداول           

شایع‌ترین دلیل کوتاهی آشیل در کودکان چیست؟

راه رفتن روی پنجه پا از مشکلات اصلی کوتاهی تاندن آشیل به حساب می‌آید.

آیا می‌توان به سرعت کوتاهی آشیل را درمان کرد؟

این موضوع بستگی به حاد بودن کوتاهی دارد. در بسیاری از کودکان این مشکل در عرض سه هفته برطرف می‌شود در حالی که برخی دیگر به مدت زمان بیشتری برای درمان نیاز دارند.

اگر تاندون آشیل بیش از حد کوتاه باشد چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

اگر این تاندون بیش از حد بلند باشد از تماس پاشنه با زمین جلوگیری می‌کند.

نتیجه گیری

کودکان تا زمانی که سن رشد را پشت سر بگذارند، با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. یکی از این مشکلات که در فعالیت‌های روزانه و راه رفتن نیز اختلال ایجاد می‌کند، کوتاهی آشیل در کودکان است. اگر چه خطر جدی برای کودک ندارد، اما می‌تواند برای او ناراحتی زیادی ایجاد کند. گزینه‌های درمانی زیادی برای این مشکل وجود دارد که به برخی از آن‌ها اشاره کردیم. برای درمان تخصصی می‌توانید از فوق تخصص ارتوپدی اطفال یعنی دکتر زرگرباشی، کمک بگیرید. کافی است با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۷۰۰۰۰۱ برای تعیین نوبت تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط