علائم پاچنبری در کودکان

پاچنبری یا کلاب فوت در کودکان + سریع ترین روش درمان

پاچنبری یا کلاب فوت در کودکان یک ناهنجاری مادرزادی در ناحیه پا است که استخوان ها، ماهیچه ها، تاندون ها و رگ های خونی کودک را تحت تاثیر قرار می دهد. در این عارضه نیمه جلویی پای کودک که آسیب دیده به سمت داخل می چرخد و پاشنه پا به سمت پایین است. در مقاله حاضر قصد داریم با شما خوانندگان عزیز در خصوص شرایط عارضه پاچنبری یا کلاب فوت در کودکان و درمان و اصلاح آن صحبتی داشته باشیم.

فیلم جراحی کلاب فوت که توسط دکتر حاج زرگرباشی فوق تخصص ارتوپدی کودکان انجام شده است.

00:24
truncate dir-rtl

نتیجه دیدنی جراحی کلاب فوت

پاچنبری یا کلاب فوت در کودکان چیست؟

پاچنبری یا کلاب فوت در کودکان یک نوع شایع نقص مادرزادی است که بر عضلات و استخوان‌های پا تأثیر می‌گذارد. در این حالت به جای صاف بودن، یک پای لوبیایی شکل به سمت پایین می چرخد. این پیچش باعث می شود انگشتان پا به سمت پای مخالف قرار بگیرند. در موارد متعدد نوزادانی که دچار این مشکل هستند معمولا ممکن است با نقص در یک یا هر دو پا به دنیا بیایند.

تا زمانی که کودک شروع به ایستادن و راه رفتن نکند، وجود پای چنبری برایش دردناک نیست و مشکلی برای سلامتی ایجاد نخواهد کرد. اما اگر کلاب فوت کودک درمان نشود می تواند منجر به مشکلات جدی شود، و حتی باعث ناتوانی کودک در راه رفتن شود. بنابراین بسیار مهم است که والدین به سرعت برای اصلاح آن اقدام نمایند، که البته این شرایط در حالت ایده آل یک یا دو هفته پس از تولد به طول می انجامد.

یکی از مشکلات نگران کننده در خانواده‌ها تولد نوزادی با کلاب فوت است. از هر ۱۰۰۰ نوزادی که به دنیا می‌آیند یک نفر کلاب فوت دارد.

بیشتر بخوانید: هزینه جراحی کلاب فوت

علائم پاچنبری در کودکان

شناسایی و مشاهده و نیز تشخیص مشکل پاچنبری یا کلاب فوت در کودکان چندان سخت نیست. اما ممکن است یک یا هر دو پا تحت تاثیر قرار گرفته و پاها شبیه به هم نباشند. پاچنبری ممکن است در بدو تولد به سمت داخل و پایین بچرخد. ممکن است سفت باشد و در برابر هم تراز شدن مقاومت کند، یا این امکان وجود دارد که پاها انعطاف پذیری غیر متعارف داشته باشد. همچنین در حالت پاچنبری در کودکان عضلات ساق پا به احتمال زیاد کوچکتر از حد طبیعی هستند و رشد کافی نیافته اند.

پاچنبری در کودکان

بیشتر بخوانید: شکستگی استخوان در کودکان

علت کلاب فوت در کودکان

 حتما از خود می پرسیم که با وجود مراقبت های دوران جنینی چه چیزی باعث پاچنبری یا کلاب فوت در کودکان می شود؟ در پاسخ به این مطلب باید گفت پزشکان اغلب نمی دانند چه چیزی باعث ایجاد پاچنبری نوزاد می شود. نکته قابل توجه این است که این عارضه غالبا در پسران شایع تر است و یا می تواند در خانواده ها بطور مادرزادی نیز دیده شود. نوزاد مبتلا به کلاب فوت معمولاً هیچ مشکل پزشکی دیگری ندارد و از جهات دیگر طی مراحل غربالگری کاملا صحیح و سالم تشخیص داده خواهد شد.

نکته مهم دیگر در این باره توجه به این مطلب است که کلاب فوت معمولا در هفته بیستم بارداری در سونوگرافی دیده می شود. اما اگر پزشک نتواند در دوران جنینی تشخیص دهد، زمانی که نوزاد متولد می شود،  این مسئله به وضوح قابل مشاهده بوده وتشخیص داده می شود.

بیشتر بخوانید: صافی کف پا در کودکان

پیشگیری از پاچنبری در کودکان

از آنجایی که پزشکان نمی دانند چه چیزی باعث ایجاد پای لوبیایی شکل در نوزادان می شود، نمی توانند به طور کامل از آن پیشگیری کنند. اما با این حال، پزشک متخصص به مادران در دوران بارداری توصیه و آموزش می دهند تا کارهایی را انجام دهند که خطر نقایص مادرزادی نوزاد را محدود کند،  این توصیه های پزشکی شامل توجه و رعایت این مطلب است که از استعمال سیگار خودداری کنند ونیز وقت خود را در محیط‌های پر دود سپری نکنند. استفاده از پاک کننده های لاک ناخن در مادر باردار احتمال ابتلا به کلاب فوت در کودکان را افزایش می دهد.

درمان پاچنبری در کودکان

در قدیم کودکان درگیر کلاب فوت اکثرا تحت عمل‌های جراحی متعدد قرار می‌گرفتند و متاسفانه دچار مشکلات متعددی منجمله کاهش رشد و خشکی پا می‌شدند. در خصوص درمان عارضه پاچنبری یا کلاب فوت در کودکان لازم است که بدانیم که اگرچه این بیماری نیازی به جراحی ندارد اما به خودی خود بهتر نمی شود و نیاز به پیگیری و درمان جهت بهبودی دارد. امروزه به لطف تکنيک های پیشرفته گچ گیری بدون جراحی این عارضه درمان پذیر است. برای درمان این عارضه به بهترین دکتر درمان کلاب فوت مراجعه نمایید.

بیشتر بخوانید: شکستگی لگن در کودکان

گچ گیری در کلاب فوت
گچ گیری در کلاب فوت

والدین مطلع باشند مگر در موارد خاص فرزندان مبتلا به این بیماری را به تیغ جراحی نسپارند به شرط آنکه فرد درمانگر در تکنيک گچ گیری مهارت کافی داشته باشد

برای درمان این بیماری پزشکان از مجموعه‌ای از گچ‌ها، حرکات و کشش‌های ملایم پا و یک بریس برای حرکت آهسته پا به موقعیت مناسب استفاده می‌کنند. لذا پس از مدتی با پیگیری و انجام این تکنیک های درمانی، به مرور پای کودک اصلاح شده و این موضوع در نحوه قرار گرفتن پاهای کودک مشخص خواهد شد. همچنین لازم است تا بدانیم که این روش درمانی، روش پونستی نامیده می شود.

نوزاد مبتلا به پاچنبری توسط یک جراح ارتوپد و یا پزشکی که در خصوص درمان استخوان‌ها، ماهیچه‌ها و مفاصل تخصص لازم دارد درمان می‌شود.

سوالات متداول پاچنبری در کودکان

بی شک والدینی که کودکانشان دچار عارضه پاچنبری هستند به خاطر نگرانی جهت وضعیت پاهای کودک خود و درمان این مشکل سوالات بسیاری در ذهنشان نقش می بندد که از متداول ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

آیا می توان پاجنبری را در کودکان اصلاح کرد؟

بیشتر اوقات، پاجنبری را می توان در حالی که کودک شما هنوز نوزاد است اصلاح کرد. شروع درمان معمولا یک یا دو هفته بعد از تولد است. البته شکل درمان از روش‌های اصلاح از دستکاری دستی پا در طول زمان تا ثابت کردن پا با جراحی متفاوت است.

چگونه از عود و پیشرفت اختلال کلاب فوت جلوگیری می کنیم؟

لازم است تا آتل ها به مدت دو تا سه ماه به صورت تمام وقت پوشیده شوند. همچنین آتل باید پا را در 70 درجه ابداکشن نگه دارد تا از عود بدشکلی واروس پاشنه، اداکشن پا و داخل انگشت جلوگیری شود.

شایع ترین علت کلاب فوت چیست؟

بیشتر اوقات، به خودی خود رخ می دهد. اما ممکن است این بیماری در برخی موارد از طریق خانواده ها منتقل شود. عوامل خطر شامل سابقه خانوادگی این اختلال است. پاچنبری همچنین می تواند به عنوان بخشی از یک سندرم ژنتیکی زمینه ای مانند تریزومی 18 رخ دهد.

نتیجه گیری

اگرچه یکی از بیماری هایی که در بدو تولد ممکن است نوزاد را درگیر خود کند عارضه پاچنبری یا کلاب فوت در کودکان است اما خوشبختانه این عارضه به کمک روش های معالجه بصورت تخصصی که توسط پزشک اطفال تجویز می کند کاملا قابل درمان است. بیمار در مشکل مذکور نیازمند جراحی و ایجاد اسکار و بیهوشی نیست اما قطعا به طول درمان و پیگیری منظم پروسه اصلاح و بهبود نیازمند است. باید توجه نمود که  اگرچه گاه در برخی از موارد رفع دائمی پاچنبری می تواند چندین سال طول بکشد، اما اگر پا چنبری یا کلاب فوت در کودکان اصلاح نشود می تواند مشکلات جسمی و روحی و در نتیجه آسیب های جدی تری ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط