تشخیص ورم مفاصل در کودکان

هر آنچه درباره ورم مفاصل در کودکان باید بدانید

ورم مفاصل در کودکان معمولا با درد و شکایت از جانب آن ها همراه است که گاهی به خودی خود تا حدودی از میزان آن ها کاسته می‌شود. اما گاهی این ورم ها بیشتر می‌شود و کودک دچار آزار و ناخوشی زیادی خصوصا هنگام راه رفتن خواهد شد. در این مقاله به طور کامل در مورد ورم مفاصل در کودکان برای شما صحبت کردیم و اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار دادیم.

ورم مفاصل در کودکان

ورم مفاصل در کودکان چیست؟

ورم مفاصل در کودکان یک نشانه از ابتلا به نوعی عارضه یا بیماری است که توصیه می‌شود این نشانه در مفاصل را جدی گرفته و برای درمان اقدامات لازم انجام شود. برخی از بیماری‌های التهابی مانند بیماری کاهش دفاع ایمنی، سیستمیک واکنش التهابی چندگانه و بعضی از بیماری‌های روماتولوژیک می‌توانند باعث ورم مفاصل در کودکان شوند. در صورتی که کودک شما ورم مفاصل را تجربه می‌کند، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق ورم تشخیص داده شود و درمان مناسب را تجویز کند.

بیشتر بخوانید: خار پاشنه در کودکان

ورم مفاصل در کودکان چه علائمی دارد؟

علائم ورم مفاصل در کودکان با توجه به دلیل تورم مفاصل، متفاوت است. برخی علائم شایع ورم مفاصل در کودکان، عبارتند از:

  • ورم: مفصل آسیب دیده یا التهابی دچار ورم می‌شود که در یک یا چند عدد مفصل اتفاق می‌افتد و به یک یا دو طرف بدن انتشار می‌یابد.
  • درد: ورم مفاصل معمولاً با درد همراه است. کودک درد یا تورم را در ناحیه مفصل احساس می‌کند و به خصوص در حین حرکت یا فشار دادن به مفصل این درد تشدید شود.
  • سفتی و محدودیت حرکت: ممکن است مفصل آسیب دیده یا التهابی منجر به سفتی و محدودیت حرکت در محدوده مفصل شود. کودک دچار مشکل در انجام فعالیت‌های روزمره می‌شود.
  • گرمی و قرمزی: ورم مفاصل به همراه گرمی و قرمزی محل مفصل نشان‌دهنده وجود التهاب است.
  • تغییر در رفتار: کودکان ممکن است به دلیل درد و عدم توانایی در حرکت به طور طبیعی، تغییر در رفتار نشان دهند. آنها ممکن است به خشونت و انزوا بیفتند یا از فعالیت‌هایی که درد و تنش را افزایش دهند، خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: دررفتگی مادرزادی مفصل زانو

درمان ورم مفاصل در کودکان

تشخیص ورم مفاصل در کودکان

در زمانی که کودک علائم و یا نشانه های ورم مفاصل را دارد، برای تشخیص و علت ورم مفاصل به بهترین پزشک در این زمینه مراجعه کنید تا در ابتدا معاینات بالینی برای علت درد مفاصل را انجام شود. برای تشخیص دقیق ورم مفاصل برخی آزمایشات تشخیصی مانند آزمایش خون ، نمونه برداری از مایع مفاصل و همچنین تست هایی مانند سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر ای برای تشخیص علت ورم مفاصل ر کودکان انجام می‌دهد. با بررسی دقیق آزمایش ها و معاینات بالینی علت دقیق ورم مفاصل نیز مشخص خواهد شد.

بیشتر بخوانید: زانوی ضربدری در کودکان

درمان ورم مفاصل در کودکان

درمان ورم مفاصل در کودکان بستگی به علت و شدت ورم دارد. در صورتی که ورم مفاصل در کودکان به علت آسیب فیزیکی یا التهابی ایجاد شده باشد، پزشک با توجه به تشخیص روش های درمانی زیر را تجویز می‌کند.

استراحت و محدودیت فعالیت

در برخی موارد، استراحت می‌تواند به کودک کمک کند و فشار و تنش روی مفاصل کودکان کاهش یابد.

استفاده از داروهای ورم مفاصل در کودکان

در برخی موارد، پزشک داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن تجویز می‌کند. این داروها می‌توانند التهاب و درد را کاهش دهند. در موارد شدیدتر، استفاده از داروهای ضد التهاب استروئیدی مانند پردنیزولون با توجه به تشخیص پزشک به بیمار تجویز می‌شود.

فیزیوتراپی برای درمان ورم مفصل در کودکان

فیزیوتراپی می‌تواند به کودک کمک کند تا عضلات قوی تر شوند و حرکت مفاصل بهبود یابد. تمرین های فیزیکی و تمرینات روزانه ای که توسط یک فیزیوتراپیست تعیین می شوند، می توانند در بهبود ورم مفاصل کودکان موثر باشند.

تزریقات موضعی برای درمان ورم مفصل در کودکان

در برخی موارد، پزشک ممکن است تزریق داروهای ضد التهابی موضعی مانند کورتیکواستروئیدها به مفاصل را توصیه کند. این تزریقات می‌توانند به کاهش التهاب ورم مفاصل کمک کنند.

درمان تسکینی: برای کاهش ورم و درد مفاصل، استفاده از روش‌های تسکینی مانند پنی سیلین یخی، بسته‌های گرم یا سرد، ماساژ و فشار قرار دادن روی مفصل می‌تواند مفید باشد.

در صورتی که دلیل مفاصل کودکان ابتلا به بیماری های دیگر باشد، با درمان بیماری باعث از بین رفتن ورم مفاصل در کودکان می‌شود. مهم است که همواره برای درمان با جراح ارتوپد اطفال مشورت کنید. آن ها با بررسی حالت و تاریخچه پزشکی کودک شما، بهترین راهکارها و درمان‌هایی را برای ورم مفاصل در کودکان مشخص خواهند کرد.

سوالات متداول ورم مفاصل در کودکان

ورم مفاصل در کودکان به چه علتی رخ می‌دهد؟

ورم مفاصل در کودکان ممکن است به علت عفونت، آسیب فیزیکی، التهاب مفصلی مانند آرتریت مفصلی یا بیماری‌های التهابی مزمن مانند لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) رخ دهد.

کودکان در چه سنی به ورم مفاصل مبتلا می‌شوند؟

ورم مفاصل در کودکان می‌تواند در هر سنی رخ دهد، اما بیشتر در سنین زیر 16 سال دیده می‌شود. بیماری‌های التهابی مفصلی نظیر آرتریت مفصلی در کودکان و نوجوانان اغلب در سنین 2 تا 16 سال ظاهر می‌شوند.

آیا ورم مفاصل در کودکان قابل درمان است؟

درمان وابسته به علت و شدت ورم است و ممکن است شامل استراحت، داروها، فیزیوتراپی و در صورت لزوم تزریقات موضعی باشد.

نتیجه گیری

ورم مفاصل در کودکان در دسته مشکلاتی قرار دارد که بر اثر عوامل مختلفی بروز می‌کند و روش های درمان بسته به شدت مشکل انتخاب می‌گردد. در صورت مشاهده هرگونه علائم ورم در مفاصل کودک خود حتما به بهترین متخصص ارتوپد اطفال مراجعه کنید تا این مشکل هر چه سریعتر رفع شود و در سنین بالاتر به چالش های بزرگ تبدیل نگردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط