علائم-شکستگی-آرنج-در-کودکان

شکستگی آرنج در کودکان را چگونه درمان کنیم؟

شکستگی آرنج در کودکان با علائمی همچون کبودی و تورم همراه است که بعد از بروز علائم باعث نگرانی والدین و اطرافیان کودک می‌شود. شکستگی اغلب بر اثر زمین خوردن یا آسیب‌ هنگام ورزش در کودکان رخ می‌دهد. در این مقاله قصد داریم به علل شکستگی آرنج در کودکان، علائم شکستگی آرنج در کودکان، درمان شکستگی آرنج در کودکان و مراقبت و نگهداری بعد از شکستگی آرنج در کودکان بپردازیم.

شکستگی آرنج در کودکان

علل شکستگی آرنج در کودکان

شکستگی آرنج در کودکان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و در برخی موارد ممکن است فرد متوجه شکستگی در کودک نشود و بهتر است بعد از وقوع حادثه کودک در اسرع وقت توسط پزشک معاینه شود.

علل شکستگی آرنج در کودکان شامل: 

  • ضربه مستقیم و با شدت به آرنج
  • ضربه غیر مستقیم به آرنج و بازو

انسان در دوران کودکی فعالیت بیشتری نسبت به مراحل دیگر زندگی دارد به همین دلیل آسیب و شکستگی در کودکان رایج‌تر است. همچنین برخی از کودکان به دلیل علاقه‌مندی به انجام فعالیت‌های ورزشی مانند ژیمناستیک، اسب سواری و دوچرخه سواری می‌توانند باعث بروز این حادثه بشوند. اگر کودک میل به انجام فعالیت‌های ورزشی دارد بهتر است برای پیشگیری از حادثه از محافظ آرنج استفاده شود.

بیشتر بخوانید: دررفتگی مفصل آرنج در کودکان

علائم شکستگی آرنج در کودکان

شکستگی استخوان بخصوص آرنج و دست کودک یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی است که برای والدین در این دوره سنی ایجاد می‌شود. گریه کودک پس از آسیب باعث نگرانی اطرافیان می‌شود و ممکن است در این مواقع فرد امکان تشخیص آسیب را نداشته باشد در نتیجه بهتر است پس از بروز علائم در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و از درمان در منزل جدا خودداری کنید.

علائم شکستگی آرنج در کودکان عبارتند از:

  • درد ناگهانی و شدید
  • ناتوانی در باز و بسته کردن آرنج
  • تورم در محل شکستگی
  • کبودی و خون‌مردگی در اطراف آرنج
  • احساس درد شدید در هنگام لمس آرنج
  • بی‌حسی در یک یا چند انگشت 
  • درد هنگام حرکت مفصل

پس از بروز حادثه و وجود علائم در کودک با حفظ خونسردی در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و از اقدام و درمان در منزل خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: راه رفتن روی پنجه پا در کودکان

درمان شکستگی آرنج در کودکان

درمان شکستگی آرنج در کودکان

کودکان مرتبا درگیر فعالیت‌هایی هستند که باعث آسیب‌هایی به آرنج می‌شوند این موضوع در کودکانی که تازه به راه افتاده‌اند رایج‌‌تر است. درمان شکستگی آرنج در کودکان سوالی است که برای والدین ایجاد ‌می‌شود.

پس از مراجعه به پزشک ابتدا بازوی کودک از نظر علائم و آسیب به عروق خونی و اعصاب بررسی می‌شود. بعد از بررسی، پزشک درخواست اشعه ایکس را می‌دهد تا شدت شکستگی را ارزیابی کند.

به بیانی دیگر درمان شکستگی آرنج به میزان جابه‌جایی و نوع شکستگی به دو روش انجام می‌شود:

  • درمان جراحی: در صورتی که شکستگی شدید باشد، ممکن است پزشک توصیه به جراحی کند. در جراحی آرنج پزشک  استخوان را در جای صحیح خود قرار می‌دهد و ممکن است از پین و سیم‌های فلزی برای نگه‌داشتن استخوان در جای خود استفاده کند. پس از جراحی نیاز است که دست کودک تا چند هفته در گچ باشد و تمرینات لازم برای بهبودی سریع‌تر به فرد آموزش داده می‌شود.
  • درمان غیر جراحی: این روش در صورتی که جابه‌جایی کمی بیشتر از وضعیت طبیعی باشد توصیه می‌شود و پزشک بازو کودک را به مدت 3 تا 5 هفته با استفاده از گچ بی‌حرکت نگه می‌دارد. بعد از گذشت دوره پزشک برای بررسی که استخوان در یک راستا قرار گرفته است یا خیر، اشعه ایکس را تجویز می‌کند.

بیشتر بخوانید: بیماری های ارتوپدی اطفال

مراقبت و نگهداری بعد از شکستگی آرنج در کودکان

شکستگی آرنج تنها به درمان آن ختم نمی‌شود، بلکه پس از اقدام به درمان برای نتیجه‌دهی بهتر نیاز به مراقبت و نگهداری است.

  • بعد از باز کردن گچ طبیعی است که کودک به دلیل بی‌حرکتی طولانی مدت احساس خشکی و ضعف در مچ دست را داشته باشد که معمولا برای رفع آن پزشک توصیه به انجام فیزیوتراپی و ورزش درمانی می‌کند.
  • درد در چند روز اول پس از گچ‌گیری طبیعی است. بهتر است برای کاهش درد در کودک، در این زمان تا حد امکان کودک استراحت کرده و آرنج دست را روی بالش قرار دهد. این روش به کاهش درد در کودک بسیار کمک می‌کند.
  • مراقبت از پوست در زمانی که دست گچ گرفته شده است، بسیار مهم است. در این زمان خارش پوست بسیار طبیعی است اما از خاراندن پوست جدا خودداری کنید و اجازه ندهید کودک با وسیله‌ای اقدام به خاراندن پوست کند چرا که این کار باعث عفونت پوست می‌شود. پس از گچ گرفتن دست از پزشک خود برای کاهش خارش پوست راهنمایی بگیرید.

نتیجه‌گیری

شکستگی آرنج در کودکان یکی از نگرانی‌های والدین و اطرافیان است که می‌توان با پیشگیری‌های لازم از بروز این حادثه جلوگیری کرد. در این مقاله به بررسی شکستگی آرنج در کودکان، علل و درمان آن پرداختیم. اگر شما با شکستگی کودک مواجه شدید با حفظ خونسردی در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و اقدام به درمان بکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط